Jablone.

Autor: Ivana Feketeová | 27.11.2012 o 15:31 | (upravené 27.11.2012 o 23:34) Karma článku: 0,00 | Prečítané:  63x

 



Ďalšiu zaštepili.

Vždy na jeseň.

A
tento rok vraj bolo jabĺk neúrekom,
konáre ako nohy rozvetvené do mužov čo ich majú zbierať.

Vidím ich,
vyšli do ulíc, červeň si nosia v pupkoch
a v lícach, a natriasajú platňami a vôňami pečenia.

Popod okno sa mi vyškierajú.
Všetci kričia :
„ Dobrá úroda!“
Prašivá jeseň..
Dostala som z nej nádchu.
Nos mi očervenel.
Akoby nič iné na mne červenieť nevedelo!

No
niekedy ich musia kyretovať palicami,
s takými vrieckami na koncoch.
Lebo
niekedy nechcú padať,
Niekedy sú zelené do posledného kúsku zimy, a potom červené prečkajú december.
Na jar spadnú
a oni vravia:
„ Pozri aké krásne ! Pozri!“

Vždy na jeseň
ich aj tak zatratia
zo zelene..

Tie červené sa rozchytajú.
Do koláčov,
do pálenky,
do výživy,
zavariť
prevariť
rozvariť
variť.
A variť a variť a variť.

Zvykli sme na záhrade mávať jakubky,
vždy boli zelené. Stará mama ich zbierala, aj tie obité, vraj také do koláča najlepšie.
Jakubky..

Vždy na jeseň ich zaštepia,
a potom zhnijú.

 

 

 

http://i-f-kobjelska.blogspot.sk/2012/09/jablone.html

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Prieskum: SaS predbehla v preferenciách SNS, do parlamentu by sa dostalo aj KDH

Ak by sa parlamentné voľby konali počas predchádzajúceho víkendu, súčasná koalícia by v parlamente získala 69 mandátov.

BLOG TRANSPARENCY INTERNATIONAL

Ťapáková zarába viac ako minister, no nemáte právo to vedieť

Právo na súkromie je dôležitejšie.

PLUS

Prečo treba chrípku vypotiť?

Mnoho ľudí netuší, čo znamená zvýšená teplota a prečo je pre telo vlastne užitočná.


Už ste čítali?